BLOG

Milyen a jó női országúti kerékpár?

2021.07.19 10:23

Igazából úgy is feltehetjük a kérdést, hogy milyen a jó versenybicikli, mert legyen szó akár nőknek, akár férfiaknak készült változatokról, lényegében ugyanazt kell hozniuk.

Milyen a jó női országúti kerékpár?

Igazából úgy is feltehetjük a kérdést, hogy milyen a jó versenybicikli, mert legyen szó akár nőknek, akár férfiaknak készült változatokról, lényegében ugyanazt kell hozniuk. Lássuk, milyen szempontokat érdemes figyelembe venni a választásnál!

  • Nagyon fontos, hogy a vázméret és a beállítás összhangban legyen a termetünkkel, a testi adottságainkkal. Ehhez mindenképp figyelembe kell vennünk olyan tényezőket, mint a magasságunk, a végtagjaink hossza és a testtömegünk. Az, hogy számunkra kényelmetlen egy minőségi bringa, nem azt jelenti, hogy az rossz vázgeometriájú, hanem inkább arról van szó, hogy más testalkatúaknak való.

  • A kerékpár felszereltsége és egyéb tulajdonságai igazodjanak az igényeinkhez! A női országúti kerékpár nemcsak versenyzéshez, hanem szabadidős sportoláshoz is használható, ezért olyan darab mellett döntsünk, amelyik maximálisan támogat minket a tevékenységünkben. Hobbistaként valószínűleg nincs szükségünk drága karbonvázra, jó lesz nekünk az egyébként szintén remek acél vagy alumínium is. Versenyzőként viszont érdemes beruházni a legjobb minőségű kerekekre, fékekre, váltókra és egyéb alkatrészekre.

  • Legyünk reálisak az árakat illetően! Mivel ennél a biciklitípusnál folyamatosak a fejlesztések, és a profi gyártók csúcstechnológiás megoldásokkal teszik egyre jobbá a bringákat, tudnunk kell, hogy a legfelső kategória költségei a legtöbb ember számára értelmezhetetlenek. Ha most vágunk bele a kalandba, kezdjünk a belépő szinttel, és akkor váltsunk egyre jobb és drágább biciklire, ha valóban elkap minket a gépszíj. Szerencsére a belépő kategória esetében sem kell attól tartanunk, hogy valami gagyira ülünk, mindössze azt tanácsoljuk, hogy válasszunk a szintünknek, szükségleteinknek megfelelően.

Webáruház készítés