Kerékpározás biztonságosan

Habár a kerékpáros közlekedéshez nincs szükségünk jogosítványra, a KRESZ szabályait természetesen ugyanúgy be kell tartanunk, mint a többi járművezetőnek. A KRESZ pontosan meghatározza a közúti közlekedésben részt vevő kerékpárok esetében a kötelező felszereléseket, amik hiányában esetenként akár százezres nagyságrendű pénzbüntetésre is számíthatnak a biciklisek. De ennél még fontosabb szempont, hogy ezek a felszerelések a magunk, illetve mások biztonságát szolgálják a közlekedés során, így tényleg ajánlott kiemelt figyelmet fordítani a beszerzésükre, mielőtt a bringánkra szállunk.

A KRESZ előírásai szerint mindenekelőtt meg kell győződnünk arról, hogy kerékpárunk kormányberendezése, valamint a fékek rendeltetésszerűen működnek-e. Előbbinek megbízhatónak és könnyen kezelhetőnek kell lennie, továbbá semmilyen helyzetében nem akadályozhatja a kerékpár további berendezéseinek működését; utóbbiak esetében pedig lényeges, hogy száraz és nedves időben is hatásosak legyenek, illetve hogy az első és a hátsó féket egymástól függetlenül tudjuk használni. Ha ezek rendben vannak, győződjünk meg róla, hogy minden szükséges felszereléssel rendelkezünk-e a közúti közlekedéshez!

A KRESZ által kötelezően előírt kiegészítőket webshopunkból beszerezheted. Ezeken felül számos olyan felszerelést is találsz kínálatunkban, amelyek ugyan nem kötelezőek, de használatuk ajánlott a biztonságos kerékpározáshoz, vagy éppen praktikus kiegészítői lehetnek a mindennapi kerekezésnek.

Kötelező felszerelések a közúti közlekedéshez

 • Biciklilámpák, első-hátsó világítás kerékpárra
  A jó láthatóság miatt kiemelten fontos a biciklilámpák, illetve a prizmák használata. A KRESZ szerint a kerékpár elejére egy fehér vagy kadmiumsárga, hátra pedig piros fényt adó lámpát kell raknunk, emellett előre egy fehér, hátra egy vagy két piros fényvisszaverőt, valamint legalább két darab borostyánszínű küllőprizmát kell elhelyeznünk. Válogass minőségi biciklilámpáink közül!
 • Csengők biciklire
  A csengő szintén kötelező tartozéka a kerékpároknak a közúti közlekedés során. Kínálatunkban többféle színű és kivitelezésű, márkalogós vagy minta nélküli csengő közül válogathatsz.

Ajánlott kiegészítők a kerékpározáshoz

 • Biciklipumpák
  A biztonságos közlekedés egyik alapfeltétele, hogy a biciklikerekekben mindig optimális guminyomás uralkodjon. Webshopunkból beszerezheted az igényeidnek megfelelő kézi vagy álló biciklipumpát.
 • Biciklis gyerekülések
  Ha szeretnél rendszeresen kerekezni gyermekeddel együtt, előre vagy hátra felszerelhető, maximális védelmet biztosító gyereküléseink remek választásnak bizonyulnak. Tekintsd meg széles kínálatunkat!
 • Kosarak
  Legyen szó hétköznap esti bevásárlásról vagy szombati piacozásról, a kerékpárra szerelhető kosarak nemcsak praktikus, de egyúttal esztétikus megoldást is jelentenek. Első vagy hátsó, adapteres vagy fix felfogatású változatot is találsz kínálatunkban.
 • Kerékpáros táskák
  Kínálatunkban többféle színben és mintával elérhető, igényes kivitelű kerékpáros táskákat is találsz. Válaszd ki a neked legjobban tetsző darabot!
 • Sárvédők
  A csapadékos évszakokban különösen nagy hasznát veheted a sárvédőknek. Ha nem szeretnéd, hogy a ruhád saras legyen a biciklizés után, szerezd be a biciklisárvédőket webshopunkból a neked megfelelő méretben!
 • Csomagtartók kerékpárra
  Ha rövidebb hétvégi kiruccanásra vagy akár komolyabb túrázásra adod a fejed, mindenképpen érdemes beszerezni egy csomagtartót is a kerékpárodra, amivel stabilan rögzítheted csomagjaidat a tekerés során. Válogass kínálatunkból!
 • Kerékpáros komputerek, km órák
  Szeretnéd tudni, hogy milyen sebességgel kerekezel? Esetleg visszaellenőriznéd a bicikliddel megtett távot? Webshopunkból km órákat, fedélzeti komputereket is rendelhetsz kerékpárodra.
 • Lakatok biciklihez
  A biztonságra nem csak a közlekedés során kell figyelni. A tolvajok elleni védelemhez válaszd profi biciklilakatjainkat és -zárainkat!
Webáruház készítés