BLOG

5+1 egyedi kerékpárdizájn

2020.05.25 09:45

Ugyan az esztétikum messze nem a legutolsó szempont, a kerékpárunkra elsődlegesen azért mégiscsak úgy gondolunk, mint egy praktikus célokat szolgáló közlekedési eszközre, amely felépítésével, illetve felszereltségével a kényelmes és biztonságos utazást hivatott szolgálni.


5+1 egyedi kerékpárdizájn

Azonban a világ legleleményesebb formatervezőinek – vagy éppen elhivatott hobbikerékpárosainak – ez korántsem jelent akadályt ahhoz, hogy olykor-olykor elengedjék a fantáziájukat, és a klasszikus bicikliknek egészen elképesztő, néha már a használhatóság határát súroló újraértelmezéseit alkossák meg. Az alábbiakban ezekből gyűjtöttünk össze néhányat.

1. A villa nélküli kerékpár

Még ha első ránézésre nem is tűnik túl biztonságosnak, ez az Olli Erkkila norvég biciklitervező által alkotott, elülső villa nélküli kétkerekű a speciálisan kialakított vázszerkezetnek köszönhetően teljességgel alkalmas a közlekedésre, miközben stílusos alakja a klasszikus cruiser bicikliket idézi.

A villa nélküli kerékpár

forrás: http://www.ollierkkila.com/Site/?page_id=4&album=3&gallery=70

2. Fából vaskarika?

A fára valószínűleg nem sokan gondolnánk bicikligyártásra alkalmas alapanyagként, ez a minimalista, áramvonalas formatervezésű, egyúttal rendkívül masszív jármű azonban kérlelhetetlenül rácáfol erre az előfeltevésünkre.

2. Fából vaskarika?

forrás: https://freshersmag.com/arvak-bicycle-by-keim/

3. Az összehajtható bicikli

Minek külön kerékpárlakattal vesződni, ha egyszer az egész biciklinket egy lámpaoszlop köré hajthatjuk? Ennél hatékonyabb módját nem is tudnánk elképzelni a lopás elleni védelemnek, bár azért az nem túl valószínű, hogy egyhamar sorozatgyártásra bocsátják ezt a típust.

3. Az összehajtható bicikli

forrás: https://gajitz.com/bending-bicycle-design-twists-and-turns-to-defeat-thieves/

4. Haláli dizájn

Egy igazi kerékpáros egy életre kerékpáros. Nem tudjuk, hogy ezt hivatott-e szimbolizálni ez a remekmű, de kétségkívül jól kidomborítja az utas és a járműve közötti szoros kapcsolatot. És a kormányszarv elnevezés végre igazán értelmét nyeri.

4. Haláli dizájn

forrás: https://geekologie.com/2010/03/pedaling-dem-bones-a-skeleton.php

5. A bogárhátú

E vidám, színes kétkerekű láttán biztosan megdobban minden VW-fanatikus szíve – főleg ha mellette még a klasszikusan ívelt biciklikért is rajonganak.

5. A bogárhátú

forrás: https://www.bicycling.com/bikes-gear/g21968775/weirdest-bikes/?slide=14

+1. A sivatag hajója?

A végére egy kakukktojás. Az amerikai Burning Man fesztiválon gyakori látványt jelentenek a furcsábbnál furcsább biciklik, nekünk mind közül ez a kedvencünk: ugyan ez nem több egy hagyományos kétkerekűre erősített tevejelmeznél, a végeredmény mégis rendkívül ötletes és vicces.

+1. A sivatag hajója?

forrás: https://walshworld.wordpress.com/2010/02/18/the-fusion-of-camel-and-bike-behold-the-camike/

Ha te mégsem áldoznád fel a praktikumot a különcség oltárán, tekintsd meg minőségi kivitelű női városi kerékpárjainkat!

Webáruház készítés