BLOG

10 érv a kerékpározás mellett

2020.05.25 09:45

A városi dugókban való feszült várakozás vagy a nyüzsgő átszállások során gyakran jut eszünkbe, hogyan lehetne ezt a kellemetlen hercehurcát elkerülni. Nagyon egyszerűen: kerékpárra szállunk, és élvezzük a tekerés számtalan jótékony hatását, a célpontra pedig nyugodtan, gyorsan, könnyen, tiszta gondolatokkal és frissen érkezünk meg.


Tíz érv a kerékpározás mellett

A kerékpározás csökkenti a stresszt, hiszen eltereli a figyelmünket a mindennapi ügyes-bajos dolgainkról, miközben serkenti az agyműködést és a koncentrációt. Testmozgásnak is kitűnő, mert egészséges, megmozgatja az izmokat, és hatalmas előnye, hogy közben nem terheli meg az ízületeket. Miközben a biciklit hajtjuk, ugyanazt a mozdulatsort ismételjük dinamikusan, így nő a pulzus, emelkedik a vérnyomás, és a vérkeringés élénkülése miatt több oxigén jut a sejtekhez.

Szárnyaló, vidám érzés 

A rendszeres kerékpározás edzi a szívet és karbantartja a keringési rendszert, ezáltal javítja a szervezet fizikai teljesítőképességét is. A városban a kerékpáros ráadásul a légmozgás miatt jobb minőségű levegőt szív be, mint az autós, mivel feje feljebb van a kipufogónál. A kerékpározással így a környezetünkért is sokat tehetünk, hiszen semmilyen ártalmas anyagot nem bocsátunk a levegőbe. Ha éppen egy új járgány beszerzésén gondolkodunk, és példának okáért egy 28 colos női kerékpárt keresünk olcsón, a kínálatunk között böngészve biztosan találunk a céljainknak megfelelő trekking vagy városi verziót. Természetesen gyerekülést is felszerelhetünk rá, így a biciklitúrán a család apraja-nagyja is osztozhat abban a szárnyaló és vidám érzésben, amit a kerékpáros suhanás nyújt.

Webáruház készítés